Homlokzati falak szigetelése
 
 

 

A PROMATECT®-MC (korábbi nevén MASTERCLIMA®) sokoldalúan alkalmazható száraz szigetelő lemez.
 
Felhasználási területek: nedves, penészes falszerkezetek, panellakások, műemlék épületek homlokzatának végleges belső oldali szigetelése.Elérhető:
 • ERAMIS Kft.
  2083 Solymár, Katona József u. 23.
  Tel.: 26-360-361
  Fax: 26-560-009
 • TŰZVÉDŐ.HU Kft.
  2225 Üllő, Pesti u. 198.
  Tel.: 1-292-0197, 29-320-076

A PROMATECT®-MC könnyű, cellulózszállal erősített kalciumszilikát alapú száraz szigetelő lemez. Különleges tulajdonságai miatt itatóspapírhoz hasonlóan szívja fel a falszerkezet nedvességét, azt térfogatváltozás és kicsepegés nélkül tárolja (a 25 mm vastag lemez kb. 21 liter vizet!), majd a belső térbe párologtatja. A nedves felületekre ragasztott PROMATECT®-MC lemez a falszerkezetet kiszárítja, majd tartósan szárazon tartja.
A PROMATECT®-MC száraz szigetelő lemez tartós védelmet biztosít nedves és rosszul szigetelt falszerkezeteken megtelepedő gombás fertőzésekkel szemben. Különleges tulajdonságain kívül lúgos kémhatása is ezt a hatást eredményezi.
Olyan épületekben, ahol esztétikai vagy műemlékvédelmi okok miatt nem készülhet külső oldali homlokzati hőszigetelés, vagy nedvesek a falak, a PROMATECT®-MC belső oldali hőszigetelésként az épület hővédelmét javítja, illetve a falszerkezetet kiszárítja.

Feldolgozhatóság:


 

A PROMATECT®-MC száraz szigetelő lemez 1000 mm x 500 mm-es táblaméretben, 20, 25 ill. 50 mm vastagságban kerül forgalomba. Külön kérésre 80, 100, 120 mm vastagságban is szállítható. Akár belső oldali hőszigetelés, akár penészgomba fertőzés elleni védelem céljából kerül alkalmazásra, közvetlenül ragasztással kell a falfelületre erősíteni. Mechanikai rögzítésre nincs szükség. A falfelületet a ragasztáshoz elő kell készíteni, a penészes felületeket célszerű gombaölő folyadékkal kezelni.
A szigetelő lapok felragasztásához csak gyárilag előkevert cementbázisú, bevizsgált és engedélyezett ragasztóanyagot szabad használni. Csak a páraáteresztő ragasztó használata biztosítja a kedvező szigetelő hatást: ilyen pl. az LB-Knauf gyártmányú ragasztótapasz. A ragasztómasszát fogazott spatulyával kell a teljes felületre felhordani, majd az így kialakult ragasztóágyba kell a szigetelő lapokat belenyomni. A lapok érintkezési felületeit is ezzel a ragasztóval kell bekenni. A rögzített szigetelő lapok felületét ugyanezzel a ragasztótapasszal lehet átsimítani, simára glettelni.
Az érintkezési fugákat szükség esetén kb. 5 cm széles rögzítő üvegháló szalaggal lehet fedni a glettelés előtt vagy során.
Az utolsó művelet a PROMATECT®-MC lapokkal készült szigetelés felületkezelése. Erre a célra csak olyan festékeket ill. tapétát szabad felhasználni, melyek páraáteresztőek ("lélegző" tulajdonságúak): ilyen pl. a mész- ill. szilikátfesték vagy az üvegszövet alapú tapéta. Nem használható diszperziós (latex) alapú festék ill. műanyag tapéta.


 

A PROMATECT®-MC száraz szigetelő lemez fontosabb műszaki jellemzői:

Méretei
     Tömeg (kg/m2)
Egy lap tömege (kg)
1000 x 500 x 25 mm
1000 x 500 x 50 mm
             7,2
           14,5
            3,6
            7,3

Testsűrűség
Páradiffúziós ellenállási szám (μ)
Pórustartalom (nyitott cella)
Kémhatás (pH)
Vízfelvétel
Hővezetési tényező
Éghetőség280 kg/m3 ± 10%
4,5
85%
10,0 - 12,0
legalább 250 tömeg%
0,053 W/mK
A1, nem éghető